портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Понад 18 тис. дітей Донецької області відпочили та оздоровилися за бюджетні кошти у 2021 році

Опубліковано 29 жовтня 2021 року, 16:30 , Департамент соціального захисту населення облдержадміністрації

Члени Обласного міжвідомчого штабу з координації організації оздоровлення та відпочинку дітей 28 жовтня взяли участь у Всеукраїнській селекторній нараді з підбиття підсумків оздоровчої кампанії у 2021 році, яка проводилась Національною соціальною сервісною службою України.  

 Нарада відбулась під головуванням голови Національної соціальної сервісної служби України Владислава Машкіна. 

У  нараді взяли участь представники Міністерства охорони здоров’я,  Міністерства освіти і науки, Державної служби з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів, Державної служби з питань праці,  Державної служби з надзвичайних ситуацій, Національної поліції та Федерації професійних спілок, заступники голів обласних державних адміністрацій та члени Обласних міжвідомчих штабів з координації організації оздоровлення та відпочинку дітей.

Під час селекторної наради було проаналізовано показники оздоровлення та відпочинку дітей в порівнянні з минулими роками. 

Обговорюючи складові оздоровчого процесу, учасники заходу приділили особливу увагу питанням оздоровлення дітей, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки, контролю за якістю надання оздоровчих послуг, збереження мережі дитячих закладів оздоровлення та відпочинку, ефективного використання бюджетних коштів тощо.

На території Донецької області мешкає 169,0 тисяч дітей шкільного віку, з яких 78,1 тис.дітей, які потребуються особливої соціальної уваги та підтримки.

Загальний обсяг видатків на оздоровлення та відпочинок дітей на даний час складає 60,5 млн грн, а саме кошти обласного бюджету – 30,0 млн грн, кошти місцевих бюджетів – 18,9 млн грн, кошти державного бюджету – 11,6 млн грн.

В поточну оздоровчу кампанію здійснювали свою діяльність 11 дитячих оздоровчих закладів.

На сьогодні за бюджетні кошти забезпечено оздоровленням та відпочинком понад 18 тис. дітей Донецької області, з них 14 тис. дітей, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки.

Протягом 2021 року в умовах дитячих центрів «Молода гвардія» та «Артек» оздоровлено 592 дитини, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки, а саме 313 дітей - у державному підприємстві «Український дитячий центр «Молода гвардія» (м. Одеса), та 279 дітей - у державному підприємстві України «Міжнародний дитячий центр «Артек»  (м. Київ).

Крім цього, в поточному році вперше запроваджено державну програму оздоровлення дітей  в дитячих закладах оздоровлення та відпочинку вищої категорії, які розташовані в гірських районах. Зокрема 42 дитини області отримали послуги в дитячих закладах Львівської області «Артек — Прикарпаття» та «Соколята».

Серед найважливіших пріоритетних завдань для підготовки оздоровчої кампанії 2022 року голова Національної соціальної сервісної служби України Владислав Машкін назвав підвищення якості надання оздоровчих послуг та створення безпечних умов перебування дітей у закладах оздоровлення та відпочинку.