портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Понад 20 громад Донеччини взяли участь у мистецькій акції «Різдвяний передзвін»

Опубліковано 15 січня 2022 року, 15:00

Культурно-мистецька акція «Різдвяний передзвін», яка об'єднала творчі колективи громад з усіх куточків Донецької області області, пройшла на площі Миру у Краматорську сьогодні, 15 січня. 

Колективи з Олександрівської, Сіверської, Лиманської, Званівської, Іллінівської, Черкаської, Соледарської, Костянтинівської, Селидівської та інших громад  у своїх виступах,  у локаціях з ворожіння, різдвяних зірок, шопок та дідухів наочно продемонстрували живі народні традиції святкування Різдва Христового та Нового року. 

Всього 24 громади представили 40 колективів, участь в акції взяли понад 500 мешканців Донеччини. 

«Українці мають цілий цикл зимових свят, пов’язаних із прадавніми традиціями нашого народу, які відтворені у віршах, піснях, колядках та різноманітних дійствах. Національні обряди, звичаї та традиції допомагають відроджувати саме мешканці громад, адже у цих місцях і зароджувався фольклор. Це наша історія, якою пишаються громадяни та цінує весь світ», - зазначила начальниця управління культури і туризму Донецької ОДА Вікторія Точена. 

Протягом акції мешканці та гості Краматорська мали змогу побачити традиційні колядування, святкову Різдвяну ходу; виступи колективів художньої самодіяльності громад області; майстер-класи, експозиції.