портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Понад 28,8 тис. осіб у комунальних закладах освіти на Донеччині вакциновано від COVID-19

Опубліковано 20 вересня 2021 року, 19:05 , Департамент освіти і науки облдержадміністрації

Понад 28,8 тис. осіб у  комунальних закладах освіти територіальних громад Донецької області вакциновано від COVID-19. Про це йшлося  на черговій селекторній нараді щодо стану вакцинації персоналу закладів освіти територіальних громад від коронавірусної хвороби. 

Нарада відбулась під головуванням заступника голови облдержадміністрації Юлії Костюніної сьогодні, 20 вересня.  

За результатами щоденного моніторингу в Донецькій області  в комунальних закладах освіти територіальних громад вакциновано (хоча б однією дозою) 28831 особа, що складає 78% від загальної кількості. 

За минулий тиждень якісно покращили показники вакцинації в школах Білозерської, Вугледарської, Добропільської, Краматорської, Покровської, Світлодарської, Святогірської, Слов’янської, Соледарської міських, Новодонецької, Ольгинської селищних, Хлібодарівської, Шахівської сільських територіальних громад.

Із 46 територіальних громад 80% першого щеплення мають педагогічні працівники у 27 територіальних громадах. Лідерами вакцинації педагогічних колективів стали вісім територіальних громад, у яких відсоток першого щеплення перевищує 90%, це - Торецька, Світлодарська, Мар’їнська, Святогірська міські, Мирненська, Нікольська, Очеретинська, Сартанська селищні ТГ.

Юлія Костюніна наголосила, що для повноцінного освітнього процесу необхідно, щоб серед працівників закладів освіти було провакциновано не менше 80%. Прискорення роботи щодо вакцинації персоналу дозволить забезпечити повноцінний захист учасників освітнього процесу від коронавірусної хвороби за умови переходу області до жовтої зони карантину.

Крім того, вкотре вона наголосила на важливості формування «колективного» імунітету та необхідності активізації роботи з питань вакцинації та популяризації щеплень проти COVID-19.