портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Понад 572 млн грн порушень і ризикових операцій виявили аудитори Донеччини з початку 2023 року

Опубліковано 23 березня 2023 року, 13:56

Упродовж січня-лютого 2023 року фахівці Управління Східного офісу Держаудитслужби в Донецькій області провели загалом 15 заходів державного фінансового контролю, зокрема 1 ревізію, 1 державний фінансовий аудит, 5 перевірок закупівель, 8 моніторингів закупівель.

Проведеними заходами державного фінансового контролю виявлено порушень, що призвели до втрат фінансових і матеріальних ресурсів, та витрат, допущених через прийняття неефективних управлінських рішень, на суму 377,2 млн грн.

Поряд з цим аудитори встановили факти неефективних управлінських рішень, ризикових операцій, що можуть призвести до втрат, на суму 166,6 млн грн, порушення законодавства у сфері закупівель на суму 28,4 млн грн.

Завдяки вжитим заходам забезпечено відшкодування втрат фінансових та матеріальних ресурсів на суму 503,9 тис. грн.

Для прийняття управлінських рішень керівникам об’єктів контролю та їх органам управління надіслано 9 інформацій за результатами контрольних заходів, з них 2 з аудиторським звітом.

З метою належної оцінки дій посадових осіб об’єктів контролю до правоохоронних органів передано 5 матеріалів контрольних заходів.


Пресслужба Управління Східного офісу

Держаудитслужби в Донецькій області