портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Понад 691 тисяча жителів області отримують пенсії та інші соціальні виплати

Опубліковано 24 липня 2024 року, 18:37 , ГУ ПФУ в Донецькій області

У Києві відбулось засідання колегії при начальнику Головного управління Пенсійного фонду України в Донецькій області Наталії Рад за результатами роботи у І півріччі 2024 року.

Участь у засіданні взяли заступник Голови правління Пенсійного фонду України Ірина Ковпашко, заступник голови Донецької облдержадміністрації Олександр Шевченко, начальник ГУ ПФУ в м. Київ Олена Бойко, керівник ВП Філії – Донецького обласного управління АТ «Ощадбанк» Ганна Прасол та представник АТ «Укрпошта» Ірина Присяжнюк.

Під час засідання колегії керівники та начальники структурних підрозділів Головного управління Пенсійного фонду України в Донецькій області розглянули важливі для регіону питання. Зокрема, говорили про підсумки роботи ГУ ПФУ в Донецькій області за I півріччя 2024 року, стан забезпечення прийому та обслуговування громадян  щодо надання послуг з пенсійного забезпечення, страхових виплат, житлових субсидій, пільг та інших соціальних виплат. 

Також зосередили увагу на організації роботи з підтримки в актуальному стані Реєстру застрахованих осіб, стан виконання завдань щодо обробки Головним управлінням результатів верифікації Міністерства фінансів України даних одержувачів пенсій, страхових виплат, житлових субсидій, пільг та інших соціальних виплат.

"Головним управлінням в умовах воєнного стану забезпечено своєчасне та в повному обсязі фінансування пенсійних страхових виплат, субсидій та пільг, яке здійснюється відповідно до графіка виплат через установи банків та відділення поштового зв’язку. На фінансування соціальних виплат, що адмініструються Головним управлінням, за І півріччя спрямовано 29,0 мільярдів гривень. Пенсії, житлові субсидії, пільги та страхові виплати наразі отримують 691400 мешканців Донецької області. На території області ведеться прийом громадян на 11 площадках, де протягом першого півріччя надано майже 250 тисяч послуг", - повідомила під час свого виступу Наталія Рад.

Вона також підкреслила, що пріоритетами у подальшій роботі будуть надання якісних послуг з пенсійного забезпечення, субсидій і пільг, страхових виплат, виконання планових показників з надходження коштів до бюджету Пенсійного фонду України, оцифрування пенсійної документації, а також всебічне інформування населення з питань діяльності Фонду області.