портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Понад 700 пошкоджених у результаті обстрілів будинків відновлено у Донецькій області

Опубліковано 28 серпня 2020 року, 12:52

Відновлено 770 пошкоджених у результаті бойових дій приватних будинків у населених пунктах, розташованих поблизу лінії розмежування у Донецькій області. Про це повідомив заступник голови Донецької обласної державної  адміністрації Вадим Філашкін під час робочої наради.   

Відновлення житлових будинків відбувається за рахунок матеріального резерву Донецької облдержадміністрації. 

 «608 будинків у Донецькій області відновлені силами підрозділів ДСНС, які працюють тут з 11 червня. Усі інші зроблені силами місцевих мешканців та органів місцевої влади. Очільник області Павло Кириленко поставив задачу – до кінця року відновити мінімум 1000 приватних будинків, і ми усі активно працюємо у цьому напрямку». – зазначив Вадим Філашкін.

Директор департаменту з питань цивільного захисту, оборонної та мобілізаційної роботи Ігор Бойко наголосив, що наразі немає дефіциту будівельних матеріалів.

«Зараз обласний матеріальних резерв має достатньо ресурсів для відновлення ще 670 приватних будинків. Ми напряму працюємо з постачальниками будівельних матеріалів, тому готові оперативно реагувати на виклики. Наразі є визначений перелік об’єктів, які будуть відновлюватися в першу чергу, але значна кількість споруд ще знаходиться у «червоній зоні», де не можуть працювати ані підрозділи ДСНС, ані міжнародні гуманітарні організації», - сказав Ігор Бойко.

Вадим Філашкін зауважив, що нещодавно вперше за шість років збройного конфлікту вдалось отримати «режим тиші» для проведення робіт у прифронтових населених пунктах Травневе, Гладосове та Жованка.

«Ми перенаправили спеціалістів з інших напрямків до цих населених пунктів для того, щоб якомога швидше провести ремонтні роботи у житлових будинках та на об’єктах критичної інфраструктури. Паралельно ведуться переговори для отримання «режиму тиші» у населених пунктах Опитне, Водяне та Піски, і я впевнений, що загальний режим припинення вогню сприятиме переговорному процесу», - наголосив Вадим Філашкін.

Всього з початку російсько-української війни були пошкоджені або повністю зруйновані понад 13 тисяч будинків усіх форм власності, з яких вже відновлено більше 7 тисяч.