портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Поплічник ворожого коригувальника з Краматорська також проведе в ув’язненні 15 років

Опубліковано 23 лютого 2024 року, 12:36 , Пресслужба ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях

Як повідомила під час брифінгу речниця ГУ СБУ у Донецькій та Луганській областях Галина Прищепа, завдяки доказовій базі Служби безпеки до 15 років ув’язнення засуджено ще одного учасника агентурної мережі фсб.

Під час контрдиверсійних заходів СБУ затримала ворожого поплічника в травні минулого року. 

Зловмисник особисто обходив місто та намагався виявити місця тимчасового базування підрозділів ЗСУ, прикордонників та основні маршрути пересування військової техніки українських захисників.

Крім того, він корегував ворожі повітряні атаки рф по інфраструктурі Краматорська.  

За даними слідства, засудженим є 25-річний мешканець Краматорська, якого російська спецслужба дистанційно залучила до співпраці навесні минулого року. Він був адміністратором проросійської групи в одній із соціальних мереж і таким чином потрапив у поле зору ворога. 

До збору розвідінформації фігурант залучив свого знайомого, який також є місцевим мешканцем. У вигляді побутових розмов інформатор просив збирати необхідні йому відомості, а потім передавав ворогу.

Для комунікації з агресором він використовував анонімний месенджер, а передачу інформації здійснював у вигляді текстових повідомлень з електронними координатами і фотографіями об’єктів.

На підставі зібраних слідчими Служби безпеки доказів суд визнав ворожого поплічника винним за ч.7 ст. 111-1 (надання  збройним формуванням держави-агресора допомоги у веденні бойових дій проти ЗСУ) Кримінального кодексу України.