портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Посилення соціального захисту найбільш вразливих верств населення

Опубліковано 10 квітня 2020 року, 16:42 , Департамент соціального захисту населення облдержадміністрації

В області триває робота установ системи соціального захисту області щодо посилення соціального захисту найбільш вразливих верств населення у період карантину у зв’язку з коронавірусною інфекцією COVID-19.

Соціальними робітниками територіальних центрів соціального обслуговування (надання соціальних послуг), центрів надання соціальних послуг міських рад, райдержадміністрацій та військово-цивільних адміністрації взято на соціальний супровід та обслуговуються на дому майже 12 тис. одиноких осіб похилого віку, які потребують соціальної послуги догляду вдома.

Посилено роботу щодо виявлення одиноких осіб похилого віку та одиноких осіб з інвалідністю, які потребують невідкладної допомоги. 

Також, з метою соціального захисту громадян, які опинились  у групі ризику у зв’язку із похилим віком та інвалідністю та які повинні дотримуватись самоізоляції, Міністерством соціальної політики України та Національною мережею продуктових магазинів АТБ впроваджено спільну програму із забезпечення продуктовими наборами одиноких громадян, яким виповнилось 80 років, та одиноких осіб з інвалідністю І та ІІ групи.

В  Донецькій області заплановано надати продуктові набори близько 25 тис. громадянам вищезазначеної категорії. 

Для оперативної роздачі продуктових наборів в області залучаються працівники структурних підрозділів з питань соціального захисту населення міських рад, райдержадміністрацій, військово-цивільних адміністрацій, рад об’єднаних територіальних громад. На сьогодні продуктові набори вже отримали близько 13,6 тис. осіб.

Доставку продуктових наборів організовано з дотриманням необхідних санітарних та протиепідемічних заходів.

Робота триває.