портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Послуги служби зайнятості для ВПО в гуманітарних хабах

Опубліковано 05 жовтня 2023 року, 09:58 , Донецький обласний центр зайнятості

Із початком повномасштабної війни багато донеччан були вимушені переїхати до більш безпечних регіонів країни. Для пришвидшення адаптації в нових громадах вони потребують соціальної підтримки та сприяння у пошуку роботи.

В Україні створено майже 70 гуманітарних хабів для внутрішньо переміщених осіб з Донеччини: гуманітарний штаб Краматорської РДА для евакуйованих мешканців громад Донецької області «Ми Разом», «ЯМаріуполь», Осередок підтримки бахмутян «З Бахмутом у серці», Центр підтримки ВПО Волноваського району «Пліч-о-пліч», HUB «Наш Краматорськ» та багато інших.

Спільна мета щодо підтримки та допомоги у працевлаштуванні внутрішньо переміщених осіб сприяла утворенню міцних партнерських відносин між центрами зайнятості та гуманітарними хабами.

Цього року на майданчиках центрів підтримки ВПО послуги служби зайнятості отримали майже 5,5 тисяч переселенців з Донеччини. Громадянам надається не тільки юридична, психологічна, соціальна, гуманітарна допомога, а ще і консультації щодо працевлаштування та започаткування власної справи. Під час виїзних зустрічей фахівці центрів зайнятості інформують ВПО про наявні ресурси для пошуку роботи, актуальні вакансії в регіонах, зокрема з наданням житла та можливості перенавчання за допомогою ваучерів, які надає держава.

Довідково: У вересні цього року стартувала Всеукраїнська інформаційна кампанія «Робота для ВПО: ти потрібен», метою якої є допомога внутрішньо переміщеним особам працевлаштуватися та інтегруватися в нових умовах.

Дізнатися детально про послуги служби зайнятості для внутрішньо переміщених осіб можна за посиланням https://t1p.de/b2njw

Call-центр Донецького обласного центру зайнятості 0-800-33-61-67.