портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Посол Великої Британії зустрівся з донеччанами у Вінниці

Опубліковано 24 травня 2024 року, 18:53

Надзвичайний і Повноважний Посол Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії в Україні Мартін 

Гарріс у місті Вінниця провів зустріч з мешканцями Донеччини, які мають статус внутрішньо переміщених осіб. Під час зустрічі пан Посол ознайомився з проблемами та викликами, з якими зіштовхуються жителі прифронтових територій після евакуації до більш безпечних регіонів України.

На початку зустрічі до присутніх з вітальним словом звернувся заступник голови Донецької облдержадміністрації Олександр Шевченко.

"Вже одинадцятий рік триває російсько-українська війна. Через наслідки цієї війни, починаючи з 2014 року, багато громадян України стали внутрішньо переміщеними особами. Від початку повномасштабного вторгнення кількість громадян, вимушених покинути своє житло, зросла в рази. Через постійні обстріли та загрозу для життя людей, ми вимушені продовжувати евакуацію населення області. Це важкий, але дуже необхідний процес, адже життя та здоров'я людини є для держави найвищою цінністю", - зазначив він.

Олександр Шевченко також підкреслив важливість підтримки надійних зарубіжних партнерів, зокрема Великої Британії, що є критично важливим.