портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Працевлаштування за сумісництвом: чи може ВПО влаштуватися на інше місце роботи?

Опубліковано 27 травня 2022 року, 10:00 , Донецький обласний центр зайнятості

Працевлаштування внутрішньо переміщених осіб залишається одним з найгостріших питань служби зайнятості Донеччини. Наразі, від цієї категорії громадян до фахівців центрів зайнятості поступають багато питань. Особливо від тих, у кого не розірвані трудові відносини. Чи може ВПО працевлаштуватися за сумісництвом, якщо на основному місці роботи оформлено простій? Чи можна при цьому працювати повний робочий час, а не на 0,5 ставки?

Відповіді на ці питання надає Східне міжрегіональне управління Державної служби України з питань праці. Згідно з нормами постанови КМУ від 4 березня 2015 р. № 81 на період проведення антитерористичної операції положення пунктів 2-4 постанови КМУ від 3 квітня 1993 р. №245 щодо тривалості роботи за сумісництвом заборони не застосовуються до працівників державних підприємств, установ і організацій, які переміщуються з районів проведення антитерористичної операції.

Тобто, на час дії воєнного стану для вимушених переселенців скасовано обмеження для роботи за сумісництвом, які стосуються часу тривалості роботи. Працівника можна оформити не лише на 0,5 ставки, але й на більшу тривалість робочого часу, в тому числі і на повний робочий день.