портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Працівники Фонду соціального страхування України допомагають мешканцям Донеччини реалізувати своє право на соціальний захист

Опубліковано 28 червня 2022 року, 15:36

Сьогодні у режимі онлайн відбулася чергова нарада керівного складу управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Донецькій області з начальниками відділень та відділів. 

До учасників заходу з вітальним словом звернулася начальник управління Людмила Давиденко, яка зазначила, що у непростий для нашої держави час ми як ніколи повинні зрозуміти значимість Основного Закону та осмислити відповідальність за кожен власний крок на шляху реалізації ключових його принципів. «Вкрай важливо, щоб прописані в ньому рядки були для нас не лише вищою юридичною силою, а й нормою життя, бо вона є основою єдності українського суспільства і життя свідомої нації», - зауважила вона. 

Присутні виконали Державний Гімн України. 

У ході наради були розглянуті питання щодо проходження потерпілими на виробництві медико-соціальної експертної комісії, завершення розслідувань гострого професійного захворювання на COVID-19 медичних працівників та заслухані звіти керівників відділень щодо організації роботи з виконання статутних завдань Фонду в умовах воєнного стану. 

Попри ведення активних бойових дій на території Донецької області управління та усі відділення Фонду продовжують виконувати покладені на них функції в повному обсязі. Результатом цієї роботи є своєчасна виплата страхових виплат потерпілим на виробництві і членам їх сімей, а також оплата листків тимчасової непрацездатності та допомог по вагітності та пологах застрахованим особам. 

Хоч наразі існує заборгованість за лікарняними листками у зв’язку зі зменшенням надходжень від роботодавців частки єдиного соціального внеску до бюджету Фонду, фінансування всіх видів допомог здійснюється в повному обсязі. 

Керівникам відділень надані відповідні доручення, спрямовані на виконання завдань, пов’язаних із забезпеченням статутних напрямків діяльності. 

Працівники управління та його відділень докладають максимум зусиль для того, щоб мешканці Донеччини реалізували своє право на соціальний захист, яке гарантується загальнообов'язковим державним соціальним страхуванням. 


Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Донецькій області