портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Працівники культури Донеччини доєдналася до святкування Дня Незалежності України

Опубліковано 24 серпня 2023 року, 17:27 , Управління культури і туризму облдержадміністрації

#Незалежністьдоводимощодня

Культурна громада Донеччини доєдналася до святкування 32-ї річниці Незалежності України. В умовах воєнного стану на території області, з урахуванням безпекової складової, Донецьким обласним краєзнавчим музеєм було презентовано фотовиставку «Незламність в об’єктиві» про роботу рятувальників, Національної поліції, медичних працівників та волонтерів. Для дітей деокупованого Святогірська Комунальним закладом «Адміністрація державного історико-архітектурного заповідника у м. Святогірську» презентовано виставку традиційної української ляльки-мотанки «Берегиня», Донецьким академічним обласним драматичним театром (м. Маріуполь) для мешканців регіону проведено показ вистави «Крик нації» про життєвий шлях В. Стуса. 

До святкування доєдналися і заклади культури територіальних громад регіону: у Черкаській, Мирноградскій, Селидівській, Гродівській, Олександрівській громадах бібліотечними закладами було організовано та проведено тематично-інформаційні заходи, книжкові виставки, майстер-класи з вироблення патріотичної символіки, у клубних закладах Покровської, Добропільської, Костянтинівської, Торецької громадах проведено патріотично-виховні, комунікативні заходи.

Також протягом наступних днів для мешканців Донеччини, які тимчасово мешкають у різних куточках нашої країни будь організовані святкові заходи: 

28.08.2023 у місті Біла Церква Комунальним закладом культури «Донецька обласна бібліотека для дітей» буде проведено комплексний захід «Моя земля – це незалежна Україна» для дітей з числа внутрішньо переміщених осіб Донеччини; 

29.08.2023 Комунальним закладом культури «Донецький обласний художній музей» буде презентовано виставку художників Донеччини «ЦІНА СВОБОДИ» у місті Хмельницький; 

26.08.2023 командою «Культурного хабу Донеччина» у партнерстві з благодійними фондами буде представлено локацію на фестивалі-ярмарку «Правди Сила», який буде проходити у Національному музеї народної архітектури та побуту України в Пірогово

спільно з управлінням культури Бахмутської міської ради Національний музей народної архітектури та побуту України у місті Києві з 23.08 по 02.10.2023 презентує виставку «Незламний Бахмут».

Пам’ятаймо, що боротьба проходить і в тилу, тож кожен має робити все можливе, щоб наближати нашу Перемогу.

Дякуємо нашим захисникам та захисницям, що маємо змогу святкувати цей важливий для нас день! З Днем Незалежності, Україно!

За інформацією управління культури і туризму облдержадміністрації