портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Працівники підприємств Донецької області продовжують отримувати допомоги за лікарняними від ФССУ

Опубліковано 05 серпня 2022 року, 12:39

Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Донецькій області продовжує фінансування лікарняних працівникам підприємств, установ, організацій області.

Цього тижня для фінансування допомог по тимчасовій непрацездатності, по вагітності та пологах, допомоги по тимчасовій непрацездатності, пов'язаній з виробництвом, управлінням направлено на рахунки відділень 3156,8 тис. грн.

Станом на 05.08.2022 профінансовано надання матеріального забезпечення за заявами-розрахунками, які були подані роботодавцями до відділень Фонду по 25 травня 2022 року. Слідкувати за станом фінансування е-лікарняних працівники можуть онлайн у телеграм-каналі Фонду: https://t.me/socialfund.

Звертаємо увагу, що для українців, чиї роботодавці не можуть подати заяву через бойові дії або знаходяться в окупації, виплати призначаються працівнику напряму – для цього необхідно звернутись у відділення Фонду за місцем обліку як ВПО або реєстрації.

Крім того, для працівників, які виїхали за кордон через війну, Фонд фінансує лікарняні та декретні допомоги. Для отримання допомоги роботодавець працівника, який знаходиться за кордоном, має опрацювати е-лікарняний, сформувати за ним заяву-розрахунок і подати її до Фонду на оплату.

Попри умови воєнного стану управління виконавчої дирекції Фонду в Донецькій області не зупиняло ні на один день здійснення всіх страхових виплат, допомог за лікарняними, декретних допомог та ін.

Інформацію щодо роботи відділень управління в Донецькій області можна отримати за телефонами гарячих ліній.

За матеріалами Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Донецькій області