портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Працівники підприємств Донецької області, що постраждали внаслідок бойових дій на робочому місці, мають право на отримання страхових виплат за рахунок коштів ФССУ

Опубліковано 06 червня 2022 року, 11:32

Через ведення активних бойових дій на території Донецької області працівники підприємств під час виконання своїх трудових обов’язків піддаються великій небезпеці. 

Так, з початку війни до управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Донецькій області надійшло 13 повідомлень про нещасні випадки, які сталися з працівниками Донецької залізниці, підприємств м. Авдіївки, Краматорська. Загалом постраждали 37 осіб, у тому числі 8 осіб травмовано смертельно. 

На сьогодні створено 12 комісій з розслідувань страхових нещасних випадків за участю фахівців Фонду. За результатами роботи комісій за 6 випадками розслідування завершені та складені акти за формою Н-1. Інші 7 випадків ще розслідуються.

За останній тиждень повідомлень про травмування працівників на робочому місці внаслідок бойових дій не надходило. 

Фонд соціального страхування України нагадує, що потерпілі на виробництві за наявності акту за формою Н-1 отримують належні страхові виплати за рахунок коштів Фонду у зв’язку із втратою працездатності. Члени сімей загиблих на виробництві працівників також мають право на одержання страхових виплат у зв’язку із втратою годувальника.

Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Донецькій області