портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Працівники управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання відвідали територіальні громади області

Опубліковано 17 травня 2023 року, 14:21 , Управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації

Працівники управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання відвідали 6 територіальних громад області. Метою робочої поїздки було надання методичних рекомендацій структурним підрозділам у справах сім’ї та молоді виконавчих органів міських та селищних рад та розв'язання актуальних питань.

У 2023 році Міністерство соціальної політики подало на розгляд Кабінету Міністрів України проєкт постанови Кабінету Міністрів України «Про затвердження Порядку та умов надання у 2023 році субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на створення мережі спеціалізованих служб підтримки осіб, які постраждали від домашнього насильства та / або насильства за ознакою статі» підготовлений на виконання частини другої статті 97 Бюджетного кодексу України від 08.07.2010 № № 2456-VI (зі змінами) та Закону України «Про Державний бюджет України на 2023 рік» від 03.11.2022 № 2710-IX.

У межах субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам у 2023 році виділено 5,5 млн грн на створення мережі спеціалізованих служб підтримки осіб, які постраждали від домашнього насильства та насильства за ознакою статі у Донецькій області. Співфінансування напрямів з місцевого бюджету складає до 10 відсотків їх загальної вартості, а також із залучених на зазначені цілі інших джерел, не заборонених законодавством.

За попереднім аналізом потреби у створенні спеціалізованих служб підтримки осіб, які постраждали від домашнього насильства та насильства за ознакою статі, участь у конкурсному відборі братимуть Краматорська, Покровська, Добропільська, Білозерська, Новогродівська, Андріївська, Іллінівська, Гродівська, Криворіжська та Шахівська військові адміністрації.

Представники управління та органів місцевого самоврядування оглянули приміщення для створення зазначених закладів у Добропільській, Білозерській, Новогродівській, Андріївській, Кріворізькій та Краматорській територіальних громадах.

Також у Краматорській та Покровській територіальних громадах пройшли зустрічі із представниками Всеукраїнської волонтерської платформи «СпівДія» під час якої було обговорено створення громадського простору у м. Краматорськ.

За інформацією управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання