портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Працівники управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання відвідали заходи з нагоди відзначення Міжнародного дня захисту дітей

Опубліковано 01 червня 2023 року, 18:18 , Управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації

Працівники управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації відвідали заходи, які проводились у гуманітарних хабах та комунальних закладах і установах Донецької області з нагоди відзначення Міжнародного дня захисту дітей.

1 червня 2023 року сім’ї з дітьми з Маріуполя, які мешкають у Калуській громаді Івано-Франківської області, прийшли до хабу «Я – Маріуполь». Тут на маленьких маріупольців чекали солодкі подарунки, стіл із різноманітними смаколиками та  веселощі в ігровій кімнаті. А потім – похід до місцевого парку відпочинку, де малеча покаталася на атракціонах.

Хаб «Я – Маріуполь» у Кривому Розі до Міжнародного дня захисту дітей підготував художню виставку малюнків маленьких маріупольців та криворіжців. На допомогу хабу у підготовці виставки прийшла художня школа № 1. Відвідувачі виставки могли дізнатися історії представлених малюнків від самих маленьких авторів. Після виставки на дітей чекала спортивно-розважальна програма.

В освітньому осередку при гуманітарному центрі підтримки «З Бахмутом у серці», що у Кривому Розі, для дітей віком від 3 до 15 років було представлено виставу «Коза–дереза» Криворізького міського театру ляльок. Далі на учасників заходу чекав квест «Подорож у пошуку птиці щастя», під час якого на «зупинках» «Відгадайка», «Розважальна», «Юні казкарі», «Мистецька» діти відповідали на різноманітні питання та виконували завдання. Граючи у цікаві ігри учасники квесту збирали кольорові стрічки, які потім перетворились у пір’ячко  Птиці щастя та надії. Закінчилося свято веселим флешмобом з фіолетовими кульками та спільним фотографуванням на згадку, а благодійний фонд «Україна на крилах надії» та «Крила надії - дітям» подарував усім дітям, присутнім на святі, подарунки.

Для малечі з Добропілля, Бахмуту, Слов'янська та Костянтинівки, які зараз мешкають у місці компактного поселення для внутрішньо-переміщених осіб у Миколаєві Львівської області, святкові заходи організували працівники  комунальної установи «Донецький обласний центр соціально-психологічної допомоги». Діти відвідали місцевий парк, де на них чекали цікаві конкурси та різноманітні ігри та веселощі. А комунальний заклад «Донецький обласний соціальний центр матері та дитини» провів заходи для дітей у Дружківці та пригостив маленьких відвідувачів смачними тортами.

Донецький обласний дитячо-молодіжний центр до Дня захисту прав дітей розробив спеціальні методичні рекомендації з метою використання у молодіжних центрах та просторах і не тільки.

Методичні рекомендації до Дня захисту прав дітей для використання у молодіжних центрах та просторах можна звантажити за посиланням  https://drive.google.com/file/d/1f1KUwcv2YkVi_H1ZwZL-c6KeVJm_pFP7/view?usp=sharing

За інформацією управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації