портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Прапор незламності: юні патріоти Донеччини вшанували символ держави

Опубліковано 23 серпня 2024 року, 12:15 , Департамент освіти і науки облдержадміністрації

Напередодні Дня Державного Прапора України обласними закладами позашкільної освіти організовано низку заходів, які об’єднали дітей і дорослих навколо найголовнішого з національних символів. Жовто-синій стяг став для учасників не лише об'єктом творчого натхнення, а й символом згуртованості, стійкості та патріотизму.

З 8 по 23 серпня тривав фотомарафон «Жовто-синій нескорений стяг», ініційований Донецьким обласним палацом дитячої та юнацької творчості. До участі долучилися понад 2500 юних патріотів України – учнів і вихованців закладів освіти області. Діти активно ділилися у соціальних мережах яскравими світлинами, селфі, колективними фото з прапором України, а також тематичними малюнками. 

Паралельно з фотомарафоном відбувся челендж «Прапор України у моєму серці», організований педагогами Донецького обласного еколого-натуралістичного центру. Близько 500 учасників — діти та дорослі — розміщували у соціальних мережах свої світлини з прапором України, вказуючи місцевість, де були зроблені  фото. 

На вебсайті Донецького палацу молоді «Юність» розміщено виставку фотоколажів до Дня Державного Прапора України «Прапор свій здіймаємо гордо!». Понад 150 дітей Донеччини із різних куточків України та з-за кордону представили свої фотоколажі з прапором України.

Педагогами Донецького обласного центру туризму та краєзнавства учнівської молоді проведено конкурс дитячих поробок «Синьо-жовтий колір незламності». На конкурс надіслано понад 300 світлин дитячих робіт, виконаних у кольорах рідного прапора. Триває обласний конкурс есе «Наш прапор – моя святиня». У своїх творах маленькі автори висловлюють любов до рідної землі, повагу до її державних символів і віру в щасливе майбутнє держави.