портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Представниці Донеччини беруть участь у дискусії «Коаліція 1325 в дії: підсумки та перспективи»

Опубліковано 07 лютого 2023 року, 08:53 , Управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації

У Києві проходить дводенна фасилітована дискусія «Коаліція 1325 в дії: підсумки та перспективи» з метою обговорення та напрацювання пропозицій щодо оновлення плану дій з виконання резолюції Ради Безпеки 1325 «Жінки, мир, безпека» на період до 2025 року у Донецькій області.

Захід відбувається в межах проєкту «Жінки. Мир. Безпека: створюємо місцеві рішення разом», який реалізується Українським Жіночим Фондом за підтримки Уряду Канади. Участь у заході взяли представниці управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації, Східного регіонального управління Державної прикордонної служби та громадських організацій Коаліції 1325 Донеччина.

Розуміння можливостей участі у процесах досягнення миру з часом змінюється. Відбувається перехід від традиційного розуміння процесів досягнення миру, в якому переважно участь беруть дипломати, високопосадовці, військові, тобто люди, наділені владними повноваженнями, до сучасного, де є місце кожному і кожній, незалежно від посади.

Тому для досягнення сталого миру важливою є участь кожної людини, якою б справою і на якому б рівні вона не займалася. Водночас дуже важливо, щоби така участь була усвідомленою і відповідальною.

У цьому відношенні актуальною є Резолюція Ради Безпеки ООН 1325, як одна з найбільш важливих резолюцій Ради Безпеки ООН у сфері політики безпеки. Важливо, що цей документ наголошує на важливій ролі жінок у запобіганні і врегулюванні конфліктів та в розбудові миру, а також закликає держави-члени забезпечити більш активну участь жінок на всіх рівнях прийняття рішень в національних, регіональних і міжнародних інститутах, у механізмах запобігання, управління та вирішення конфліктів.

За матеріалами управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації