портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Представники департаменту соціального захисту населення взяли участь у презентації проєкту «Серце Азовсталі»

Опубліковано 16 лютого 2023 року, 17:47 , Департамент соціального захисту населення облдержадміністрації

Сьогодні, 16 лютого,  представники департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації взяли участь у презентації проєкту «Серце Азовсталі», яка відбулась у Києві за участі заступниці Міністра соціальної політики України Уляни Токарєвої, екс-міністерки у справах ветеранів України Оксани Коляди, представників міжнародних організацій, народних депутатів, волонтерів та захисників міста Маріуполь з числа військовослужбовців Збройних Сил України, Національної гвардії України.

Мета проєкту - створення громадської організації «Серце Азовсталі», яка стане осередком турботи та всебічної системної підтримки для захисників міста Маріуполь, родин загиблих, полонених та безвісно зниклих оборонців міста. Проєкт покликаний збереження пам’яті про подвиг воїнів серед громадян України та світу.  

Презентація буда організована холдингом «Метінвест» інвестиційної групи «System Capital Management» у рамках мілітарної ініціативи «Сталевий фронт».

Проєкт реалізується в щільній співпраці з українськими та міжнародними неурядовими громадськими організаціями, із представниками контингенту захисників міста Маріуполь, із вивченням кращого світового досвіду.

В межах проєкту планується реалізація програм із лікування (протезування, реабілітація) захисників міста Маріуполь, освіти, перекваліфікації, працевлаштування, налагодження власного бізнесу, допомоги захисникам міста, які щойно повернулися додому, доступу до спортивних змагань, в тому числі міжнародних, правової підтримки оборонців міста Маріуполь та підтримки родин загиблих захисників міста за всіма вказаними напрямами. Фінансування проєкту складає 1 млрд грн.

Наразі проєкт знаходиться у стадії формування із створенням координаційної ради офіцерів з числа захисників міста Маріуполь, налагодженням системних зав’язків із українськими та міжнародними організаціями, державними органами, повноцінний запуск проєкту планується з 1 квітня поточного року.

За матеріалами департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації