портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Представники Донеччини беруть участь у другому Всеукраїнському Форумі Рад ВПО

Опубліковано 28 серпня 2024 року, 09:41

27 серпня у Києві розпочав дводенну роботу ІІ Всеукраїнський Форум Рад ВПО, організований Благодійним фондом «Стабілізейшен Суппорт Сервісез» у партнерстві з Міністерством з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України за підтримки Агентства ООН у справах біженців в Україні (УВКБ ООН) та Ради міжнародних наукових досліджень та обмінів (IREX in Ukraine).

У заході взяли участь Віцепрем’єр-міністерка України - Міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук, представниця Агентства ООН у справах біженців (УВКБ ООН) в Україні Кароліна Ліндхольм Біллінг, заступниця Міністра соціальної політики України Уляна Токарева, радник з питань стабілізації посольства США в Україні Меттью Джонсон, виконавча директорка Благодійної організації «Благодійний фонд «Стабілізейшен Суппорт Сервісез» Валерія Вершиніна, директорка проєктів Ради міжнародних наукових досліджень та обмінів в Україні (IREX) Уляна БАХ, народні депутати, представники благодійних фондів, голови Рад ВПО при районних державних адміністраціях та міських територіальних громадах в регіонах України.

Активну участь в роботі Форуму бере делегація Донецької області, до якої увійшли голова Ради з питань внутрішньо переміщених осіб при облдержадміністрації, обласній військовій адміністрації, члени обласної, районних Рад ВПО, голови Рад ВПО територіальних громад.

На форумі розглядаються та обговорюються такі питання:

державна політика підтримки та захисту внутрішньо переміщених осіб; 

Ради ВПО як механізм реагування на проблеми;

залучення внутрішньо переміщених осіб: регіональний та глобальний досвід;

забезпечення внутрішньо переміщених осіб житлом: вплив та механізми залучення Рад ВПО;

протидія торгівлі людьми в Україні: ризики для ВПО та потреба долучення Рад ВПО;

інклюзивне та доступне середовище для різних груп внутрішньо переміщених осіб у приймаючих громадах;

результати співпраці релокованих та місцевих органів влади через Ради ВПО: вплив на місцеві політики та програми;

забезпечення надання послуг, допомоги та соціальної підтримки внутрішньо переміщеним особам;

сприяння зайнятості ВПО як передумова їх успішної інтеграції в громадах.

Розглядаються підсумки діяльності Рад ВПО, яких наразі по всій Україні нараховується 873 (в тому числі 50 - ради ВПО Донецької області), обговорюються їх досягнення, успіхи та нові виклики.

Важливою подією на Форумі стало підписання Протоколу створення громадської організації координації Рад ВПО. Від Донецької області Протокол підписала голова обласної Ради ВПО Тамара Лук’янчук.