портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Представники Донеччини пройшли навчання з кейс-менеджменту підтримки ветеранів

Опубліковано 22 липня 2024 року, 12:28

З 15 по 20 липня представники з облдержадміністрації, обласної військової адміністрації, райдержадміністрацій, районних військових, військових та військово-цивільних адміністрацій населених пунктів області, виконавчих органів рад територіальних громад, на які покладено функції з питань ветеранської політики, проходили навчання у місті Києві на кейс-менеджерів за навчальною програмою «Система підтримки та супроводу ветеранів у громадах із застосуванням кейс-менеджменту», за підтримки громадської організації «Простір можливостей».

Навчання організовано з метою сприяння ефективної і всебічної реінтеграції ветеранів/ветеранок російсько-української війни, допомоги їм стати рушійною силою розвитку країни та громад, підтримати сім’ї ветеранів/ветеранок, сім’ї тих, хто захищає нашу Державу і тих, хто повернувся з полону.

Під час навчання розглянуті такі теми, як: інтегровані підходи у роботі з ветеранами та їх сімʼями; міфи, потреби і особливості взаємодії ветерана з роботодавцем; поняття бойових травм; проблеми та потреби ветеранів; психологічна допомога ветеранам та їх сімʼям; взаємодія з родинами зниклих безвісті; вшанування памʼяті та героїзація Захисників України; медичне забезпечення та інші.

Шість днів досвідчені спікери ділились своїми знаннями, проводили практичні семінари, завдяки яким було більш детально розібрані життєві ситуації та напрацьовані певні алгоритми дій.

Крім того, 20 липня в ході навчання у наших фахівців  відбулася зустріч з Уляною Токарєвою – заступником Міністра соціальної політики України, під час якої була можливість отримати відповіді на актуальні питання.

Завдяки пройденому навчанню наші фахівці ознайомились з особливостям роботи з ветеранами та членами їх сімей та стали більш обізнаними в реалізації ветеранської політики на місцях.