портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Представники Донеччини взяли активну участь у національній молодіжній онлайновій конференції «Акт Злуки. Історія об'єднання і чому це важливо саме сьогодні»

Опубліковано 21 січня 2022 року, 19:15 , Управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації

Фахівці управління сім’ї молоді та масових заходів Донецької облдержадміністрації, КПНЗ "Донецький обласний дитячо-молодіжний центр" та керівники та відвідувачі молодіжних центрів Донецької області 21 січня, напередодні Дня Соборності, взяли активну участь у національної молодіжної онлайновій конференції "Акт Злуки. Історія об'єднання і чому це важливо саме сьогодні".

22 січня ми згадуємо дві рівнозначні за вагою події української історії: проголошення незалежності Української Народної Республіки 1918 року та Акт Злуки українських земель рівно через рік – у 1919 році. Проголошення Соборності УНР та ЗУНР 22 січня 1919 року є історичним актом об’єднання українських земель в єдину державу. Акт Злуки був не випадковим явищем, а наслідком і вершиною об’єднавчого руху, що тривав від середини ХІХ ст. на українських землях, що були в складі різних держав.

Під час національної молодіжної онлайнової конференції були обговорені наступні теми: усвідомлення соборності України і підготовка самого Акта Злуки, як це відбувалось; просування ідеї соборності І. Франком, Л. Українкою тощо; сучасне усвідомлення соборності; наскільки тодішня концепція відповідає сьогоденню; чи важлива така стаття в Конституції України; Соборність, як зброя в російсько-українській війні; треті Визвольні Змагання; сучасні захисники соборності України.

Учнівська молодь з усієї країни мала можливість обговорити ці теми, послухати цікавих спікерів, поділитися знаннями й переконаннями.

Співорганізатори заходу: Національний військово-історичний музей України, Департамент освіти і науки, молоді та спорту Хмельницької області, Донецька обласна Державна адміністрація, молодіжні рухи Харківської області, Хмельницька бригада сил територіальної оборони, Музей шістдесятництва, Львівська обласна рада, Винниківська громада тощо.