портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Представники Донеччини взяли участь у форумі «Превенція та протидія домашньому насильству. Координація спільних зусиль із протидії домашньому насильству»

Опубліковано 23 вересня 2021 року, 14:05 , Управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації

Дводенний форум «Превенція та протидія домашньому насильству. Координація спільних зусиль із протидії домашньому насильству» пройшов у м. Київ.

З привітальною промовою виступили керівник Програми ООН із відновлення та розбудови миру Віктор Мунтян, заступниця Міністра внутрішніх справ України Катерина Павліченко, радниця – уповноважена Президента України з питань безбар’єрності, начальник Департаменту кримінально-правової політики та захисту інвестицій Офісу Генерального прокурора Олексій Бонюк, національний експерт, тренер із запобігання та протидії домашньому та гендерно зумовленому насильству, керівник правозахисної громадської організації «Велес+» Віктор Вальчук.

Під час роботи форуму зокрема розглядалися питання взаємодії поліції з організаціями громадянського суспільства та міжнародними партнерами щодо втілення проєктів за темою протидії домашньому насильству, використання зелених кімнат, питання щодо прав людей із вадами слуху та їх реалізація за допомогою жестової мови, забезпечення захисту прав та інтересів потерпілих та кривдників у справах щодо домашнього насильства тощо.

Участь у форумі взяли начальниця відділу ювенальної превенції Управління превентивної діяльності ГУНП в Донецькій області Вікторія Брова, начальниця управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання Донецької облдержадміністрації Лілія Золкіна, секретарка Маріупольської міської ради Ксенія Сухова, суддя-спікер Краматорського міського суду Донецької області Анастасія Михальченко.

Форум відбувся у межах Програми ООН із відновлення та розбудови миру за фінансової підтримки урядів Данії, Швейцарії, Швеції, Королівства Нідерландів та Європейського Союзу.

Програму ООН із відновлення та розбудови миру реалізують чотири агентства ООН: Програма розвитку ООН (ПРООН), Структура ООН із питань гендерної рівності та розширення прав і можливостей жінок (ООН Жінки), Фонд ООН у галузі народонаселення (UNFPA) і Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (ФАО).

Програму підтримують дванадцять міжнародних партнерів: Європейський Союз (ЄС), Європейський інвестиційний банк (ЄІБ), Посольство США в Україні, а також уряди Данії, Канади, Нідерландів, Німеччини, Норвегії, Польщі, Швейцарії, Швеції та Японії.