портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Представники Донеччини взяли участь у форумі «Українська культурна спадщина»

Опубліковано 23 вересня 2023 року, 17:44 , Управління культури і туризму облдержадміністрації

#ДійЗадляСпадщини

21-22 вересня 2023 року в м. Києві відбувся форум «Українська культурна спадщина» #ДійЗадляСпадщини. Найактуальніші питання збереження всіх аспектів культурної спадщини України під час російсько-української війни обговорювалися з експертами різних інституцій від громадянського суспільства до Генеральної прокуратури України.

Представники Донеччини - начальник управління культури і туризму облдержадміністрації Вікторія Точена, заступник начальника управління Аліна Певна, директор КЗК «Донецький обласний художній музей» Олена Фідря, завідувач відділу Донецького обласного краєзнавчого музею «Меморіальний музей-садиба В.І. Немировича-Данченка та М.О. Корфа» Марина Глушко - отримали відповіді на велику кількість запитань.

Також під час роботи форуму відбулася презентація міжнародних донорських та державних програм у сфері охорони культурної спадщини і презентація проєктів від громадських організацій «Ідеї для спадщини», під час якої завідувач відділу Донецького обласного краєзнавчого музею «Меморіальний музей-садиба В.І. Немировича-Данченка та М.О. Корфа» Марина Глушко презентувала проєкт, який спрямовано на захист пам’ятки історії національного значення, садиби барона М.О. Корфа у селі Нескучне й отримала подарунковий сертифікат на суму 1000$.

Попереду багато роботи в цьому напрямку. Однак ми впевнені що культурна спадщина є частиною ідентичності і запорука економічного розвитку громади.

Вдячні міжнародним інституціям за перший внесок у відновлення пам'ятки національного значення на Донеччині.

Управління культури і туризму облдержадміністрації