портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Представники Донеччини взяли участь у підготовці експертів/ок –консультантів/ок для розбудови муніципальної системи запобігання і протидії домашньому насильству

Опубліковано 02 вересня 2020 року, 14:33 , Управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання Донецької облдержадміністрації

Представники Донецької області взяли участь у підготовці експертів/ок –консультантів/ок для розбудови муніципальної системи запобігання і протидії домашньому насильству. 

В Україні стартувала підготовка експертів/ок –консультантів/ок для розбудови муніципальної системи запобігання і протидії домашньому насильству. Перший модуль навчального курсу пройшов у Києві.  

Курс передбачає створення в українських муніципалітетах фахівців, ґрунтовно обізнаних у необхідних аспектах розбудови муніципальної системи запобігання і протидії домашньому насильству.

Від Донецької області у заході взяли участь представники міст Краматорськ, Костянтинівка, Покровськ. Це міста-партнери проєкту «Міста, вільні від домашнього насильства».

Учасники курсу ознайомились із специфікою муніципальної та національної систем запобігання та протидії домашньому насильству, а також міжнародними підходами до даної проблематики, відвідали кризові кімнати для постраждалих від насильства у місті Києві та Київський міський Центр гендерної рівності, запобігання та протидії насильству.

На модулі відбулися зустрічі з представниками Міністерства соціальної політики України, Міністерства внутрішніх справ України та Національної поліції України. Також було проаналізовано проблему з поселенням постраждалих у притулки за місцем фактичного місця проживання. З практики учасники та учасниці курсу зазначили, що через неузгодженість законодавства трапляються випадки відмови поселення постраждалим у притулок за місцем фактичного проживання.

Навчальний курс з підготовки експертів/ок – консультантів/ок з питань розбудови муніципальної системи запобігання і протидії домашньому насильству відбувається в межах Програми UNFPA щодо боротьби із гендерно зумовленим насильством та проходить за підтримки уряду Великої Британії.