портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Представники Донеччини взяли участь у спільному засіданні Рад з питань внутрішньо переміщених осіб при обласних військових адміністраціях

Опубліковано 30 травня 2024 року, 17:50 , Департамент соціального захисту населення облдержадміністрації

29 травня члени Ради з питань внутрішньо переміщених осіб при Донецькій обласній державній адміністрації, обласній військовій адміністрації, представники Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації, взяли участь у спільному засіданні Рад з питань внутрішньо переміщених осіб, утворених при Вінницької, Волинської, Кіровоградській, Дніпропетровській, Донецькій, Запорізькій, Луганській, Харківській, Херсонській обласних військових адміністраціях. 

Під час заходу було презентовано графічний проєкт Благодійної організації «Благодійний фонд «Відновлення України» м. Дніпро та Кропивницького будівельного фахового коледжу «Створення місця проживання осіб з числа ВПО в м. Кропивницький - «НОВИЙ ДІМ ДЛЯ РОДИН»; дослідження ГО «Громадський холдинг «ГРУПА ВПЛИВУ» на тему «Реагування на внутрішнє переміщення: Стратегія у сфері зайнятості»; проєкти Громадської організації «Чистий аркуш», які спрямовані на допомогу та інтеграцію внутрішньо переміщених осіб.

Разом учасники обговорили проєкт Державної Стратегії з працевлаштування та зайнятості внутрішньо переміщених осіб.

Члени Рад з питань внутрішньо переміщених осіб поділилися досвідом  та обговорили низку питань, що стосуються ВПО; представили успішні практики налагодження комунікації та координації між Радами з питань ВПО та органами місцевої влади.

Важливо, що Ради з питань внутрішньо переміщених осіб створені задля участі у реалізації регіональної політики у сфері захисту прав та інтересів внутрішньо переміщених людей, сприяють діяльності територіальних громад і допомагають розвивати ефективні механізми їх адаптації та інтеграції.