портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Представники Донецької області взяли участь у VI Міжнародному ветеранському форумі «Україна. Захисники. Майбутнє»

Опубліковано 22 серпня 2023 року, 20:20 , Департамент соціального захисту населення облдержадміністрації

Сьогодні, 22 серпня 2023 року, представники Донецької облдержадміністрації, ветеранської спільноти Донеччини взяли участь у VI Міжнародному ветеранському форумі Україна. Захисники. Майбутнє».

Під час форуму Президент України Володимир Зеленський визначив основні вектори державної ветеранської політики героїв та зазначив: «Незалежності не було б, якби не наші воїни. Всі наші солдати й матроси, сержанти й старшини, офіцери та генерали, які на війні, вони – в основі української незалежності. І це перший пріоритет державної політики – дати нашим воїнам усе, що необхідно. Необхідно, щоб боротися. Необхідно, щоб перемогти. Цьогоріч ми заснували нову українську політику – політику героїв. Політику шани та створення можливостей для всіх наших воїнів, для всіх наших ветеранів, завдяки яким Україна жива. Щоб реалізувати таку політику, потрібні рішення. Ми всі усвідомлюємо, який обсяг цих рішень. І яка відповідальність за реалізацію…».

Також, на форуми політику героїв презентували Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук, Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль, Міністр у справах ветеранів України Юлія Лапутіна, Міністр оборони України Олексій Резніков та багато інших високопосадовців.

У щорічному масштабному заході взяли участь понад 500 учасників – українські ветерани й ветеранки, Захисники і Захисниці, члени урядів держав-партнерів, дипломати, представники громадськості, ветеранських організацій, ветеранського бізнесу та наших міжнародних партнерів.

Форум проходив у форматі панельних дискусій, на яких обговорювалися питання державної ветеранської політики, здоров’я та реабілітації ветеранів, повернення ветеранів до цивільного життя та реінтеграції в громади.

За інформацією департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації