портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Представники Донецької облдержадміністрації взяли участь у форумі «Гендер та армія»

Опубліковано 24 листопада 2021 року, 09:30 , Управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації

Заступник голови Донецької облдержадміністрації Юлія Костюніна та радник патронатної служби голови Донецької облдержадміністрації Тамара Лук’янчук взяли участь у форумі «ГЕНДЕР ТА АРМІЯ».

У вітальній промові заступник голови облдержадміністрації Юлія Костюніна зазначила, що жінки протягом тривалого часу під час війн і конфліктів розглядалися здебільшого з позиції жертв або потерпілих. «Однак, жінки сьогодні руйнують ці стереотипи. Війна на сході України показала це прикладами жінок-військовослужбовців та жінок-волонтерів», - сказала вона.

Протягом двох днів міжнародні експерти та експертки, представники і представниці військових структур, волонтери та ветерани обговорювали наступні питання:

  • Резолюція Ради Безпеки ООН 1325 «Жінки, мир, безпека».
  • Протидія дискримінації за гендерною ознакою та ратифікація Стамбульської конвенції.
  • Ролі жінок та громадянського суспільства у миробудуванні.
  • Міжнародного досвіду гендерних питань у армії та трансформації суспільства.
  • Реінтеграції жінок-ветеранок.

Захід організовано Представництвом Німецької НУО DRA e.V. в Україні - Центр громадянського суспільства Друкарня / Drukarnia у Слов’янську спільно з Smarta громадська організація Смарта за підтримки Міністерства закордонних справ Німеччини організовує 22-23 листопада 2021 року.