портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Представники Донецької ОДА обговорили з міжнародниками механізми репарацій для постраждалих громадян

Опубліковано 06 березня 2024 року, 09:45 , Управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації

Представники управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання Донецької облдержадміністрації, Донецького обласного центру соціальних служб, Східного регіонального управління державної прикордонної служби, ГО «СМАРТА» 4 - 5 березня у Києві взяли участь у роботі міжнародної платформи «Відновлення прав постраждалих від сексуального насильства, пов’язаного з конфліктом: елемент миру та світової безпеки».  

Захід організовано Урядом України за підтримки Уряду Великої Британії у партнерстві з Асоціацією жінок-юристок України «ЮрФем» та Українським Жіночим Фондом.

Під час панельної дискусії на тему «Ефективні репараційні та компенсаційні механізми для постраждалих від сексуального насильства, пов'язаного з конфліктом» обговорено релевантний досвід держав щодо створення та функціонування репараційних механізмів, кращі практики, які вже сьогодні існують в Україні для впровадження механізмів репарацій тощо, а також способи посилення цих практик для забезпечення потреб постраждалих.

Окремим важливим питанням було обговорення досвіду України у протидії та реагуванні на сексуальне насильство, пов’язане з конфліктом, а також забезпечення правосуддя на національному та міжнародному рівні для потерпілих від такого насильства, а також необхідність залучення постраждалих до розробки та впровадження програм репарацій. 

Підтримка постраждалих людей, а також впровадження ефективних репараційних та компенсаційних механізмів є одним із важливих завдань для України, а також країн Глобального Альянсу у межах міжнародної співдії.

Крім цього, під час другого тренінгу обговорено досвід та кращі практики залучення громадських організацій до впровадження та виконання Резолюції Ради Безпеки ООН 1325 «Жінки, мир, безпека».

Саме співпраця представників органів влади, місцевого самоврядування, правоохоронних органів, громадських та міжнародних організацій є запорукою ефективної реалізації плану дій з виконання Резолюції Ради Безпеки ООН 1325 «Жінки, мир, безпека» на період до 2025 року у Донецькій області».