портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Представники Донецької ОДА та ПРООН обговорили результати проєкту «Підтримка ЄС для Сходу України – відновлення, зміцнення миру та урядування»

Опубліковано 09 липня 2024 року, 17:54

Представники UNDP в Україні спільно з представниками структурних підрозділів Донецької облдержадміністрації взяли участь у презентації результатів аудиту проєкту «Підтримка ЄС для Сходу України – відновлення, зміцнення миру та урядування».

Участь у заході взяли директор департаменту інвестиційно-інноваційного розвитку та зовнішніх відносин ДонОДА Оксана Головко, заступник директора департаменту економіки ДонОДА Семен Паніотов, начальник відділу розвитку системи надання адміністративних послуг управління розвитку підприємництва, адміністративних послуг та ринкового середовища департаменту економіки ДонОДА Тетяна Бервенова. 

Спільну делегацію ПРООН та команду аудиторів представили керівниця портфоліо проєктів «Інклюзивний розвиток, відновлення та розбудова миру» Представництва ПРООН в Україні Марія Гуцман, член команди аудиторів Джорел Рене Де Діос та програмна менеджерка Представництва ПРООН в Україні Федеріка Діспенца.

Активна фаза реалізації проєкту «Підтримка ЄС для Сходу України – відновлення, зміцнення миру та урядування» розпочалась у 2018 році, у 2023 році проєкт був завершений.

Метою проєкту було визначено сприяння економічному відродженню та примиренню на Сході України шляхом соціального та економічного відновлення, зокрема, посилення місцевого потенціалу для гендерно-орієнтованої децентралізації та адміністративних реформ; стимулювання зайнятості та економічного зростання шляхом надання допомоги розвитку малим та середнім підприємствам; посилення соціальної згуртованості та примирення; та підтримка реформи охорони здоров'я та соціальної сфери.

У період 2022 - 2023 років, з початком повномасштабного вторгнення російської федерації, команда ПРООН продовжила співпрацю, пристосувавшись до нових викликів і підтримувала партнерів з акцентом на критичні потреби, елементи мобільності, умови для планування відновлення та розвитку.