портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Представники Донецької ОДА взяли участь в онлайновій конференції щодо впровадження послуги раннього втручання в Україні

Опубліковано 30 березня 2021 року, 18:05 , Департамент соціального захисту населення облдержадміністрації

Представники Донецької обласної державної адміністрації та Департаменту соціального захисту населення взяли участь в онлайновій конференції «Реалізація та перспективи системного впровадження послуги раннього втручання в Україні», яка була проведена за ініціативою Міністерства соціальної політики України, Благодійного фонду «Інститут раннього втручання», а також міжнародних партнерів 30 березня.  

У конференції взяли участь близько 290 осіб, а саме представники Міністерства соціальної політики України, Міністерства охорони здоров’я України, Міністерства освіти і науки України, Благодійного фонду «Інститут раннього втручання», міжнародні партнери та представники областей України, які беруть участь у пілотному проєкті «Створення системи надання послуги раннього втручання для забезпечення розвитку дитини, збереження її здоров’я та життя».

Під час конференції відбулося обговорення питання раннього розвитку дитини як соціального капіталу держави. Дану проблематику висвітлила Наіра Аветисян, керівник програми захисту дітей Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ). Про сучасний стан розвитку раннього втручання в Україні розповів Руслан Колбаса, генеральний директор Директорату розвитку соціальних послуг та захисту прав дітей. 

Ірина Садов’як, перший заступник Міністра охорони здоров’я України, доповіла про роль і місце надання медичної допомоги в розвитку послуги раннього втручання. З представником Міністерства освіти і науки України відбулося обговорення стосовно ролі та місця надання освітніх послуг в розвитку послуги раннього втручання.

Своїм досвідом стосовно впровадження послуги раннього втручання на регіональному рівні поділилися представники Вінницької, Одеської та Харківської обласних державних адміністрацій, які задіяні у проєкті створення системи послуги раннього втручання.

Досвідом розбудови системи раннього втручання в Португалії поділилися представник Міністерства охорони здоров’я в Координаційній раді Португальської системи раннього втручання (SNIPI) Жозе Фернандес Боавіда та голова Європейської асоціації раннього втручання (Eurlyaid) Ана Марія Серрано.

Учасники онлайнової конференції мали можливість отримати корисну інформацію від експертів у питаннях впровадження послуг раннього втручання та  поділитися  власним досвідом стосовно її впровадження в регіонах.