портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Представники молодіжних центрів Донеччини шукали рішення проблеми з залученням молоді до розвитку громад

Опубліковано 03 липня 2020 року, 16:52 , Управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання Донецької облдержадміністрації

Представники молодіжних центрів Донецької області шукали рішення проблеми щодо залучення молоді у процеси розбудови відкритого, демократичного суспільства під час круглого столу «Роль молодіжних центрів у формуванні громадянської позиції молоді».  Захід у онлайн-режимі провів 2 липня Донецький обласний дитячо-молодіжний центр за підтримки управління сім’ї, молоді та масових заходів національно – патріотичного виховання облдержадміністрації. 

Метою круглого столу було надати учасникам теоретичні знання та поєднати їх з практичними щодо основного принципу молодіжної політики – участі молоді.  Під час роботи у групах представники молодіжних центрів мали змогу використати інформацію, проаналізувати проблеми, актуальні для кожного молодіжного центру, та розробити план дій щодо розв'язання проблеми із залученням молоді.

В ході обговорення молодіжні працівники виявили: відсутність кадрів для молодіжної роботи; нудні, нецікаві, нічим не корисні заходи; невміння  інформувати цільові групи, використання застарілих або недієвих форм та методів роботи з молоддю. Все це призводить до кризи довіри. Молодь просто не вірить, що «ці люди» можуть щось їм запропонувати вартісне.

Учасники круглого столу  отримали завдання запропонувати рішення, як вони будуть розв'язувати  проблему щодо залучення молодих людей у розвиток своїх громад. Також керівники центрів познайомились з програмою «Active citizens», де можна активізувати свою молодь та реалізувати проєкти для розвитку своїх громад.