портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Представники ОДА опанували петриківський розпис

Опубліковано 13 квітня 2024 року, 18:19

13 квітня заступник голови Донецької облдержадміністрації Олександр Шевченко разом із радницею голови ОДА Тамарою Лук'янчук відвідали Центр підтримки внутрішньо переміщених осіб "Ми разом" Краматорського району, який знаходиться у м. Дніпро.

Сьогодні для дітей переселенців відбулась художня майстерня з опанування техніки петриківський розпис в межах проєкту зі збереження та популяризації національних традицій «Дні української культури». І представники ОДА разом із юними донеччанами теж спробували себе в цьому виді народної творчості. 

Під час майстер-класу хлопці та дівчата ділились своїми враженнями від відвідування центру. Багато відвідувачів-школярів продовжують навчатися онлайн у своїх закладах освіти, тож можливість живого спілкування зі своїми земляками найцінніший скарб.

Також обговорили з представниками Центру їх діяльність, ознайомилися з широким переліком послуг, які отримують внутрішньо переміщені особи, до речі не тільки Краматорського району.

Олександр Шевченко зазначив, що функціонування таких майданчиків для допомоги, спілкування та активностей надважливі наразі для сотень тисяч людей, яким необхідно відбудувати своє життя, інтегруватися у нові громади та далі жити.