портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Представники понад сорока територіальних громад Донеччини взяли участь у семінарі з актуальних питань гуманітарної сфери

Опубліковано 14 квітня 2021 року, 15:21 , Департамент економіки облдержадміністрації

Представники понад сорока територіальних громад взяли участь у семінарі з актуальних питань гуманітарної сфери, який провели департамент економіки Донецької облдержадміністрації спільно з низкою структурних підрозділів ОДА 14 квітня. 

На початку заходу директор департаменту освіти і науки облдержадміністрації доповіла про формування освітнього простору територіальної громади в умовах децентралізації, наголосивши, що розвиток освіти в громадах неможливий без створення спроможної освітньої мережі, що і має стати першочерговим завданням для органів місцевого самоврядування.

Співробітники управління культури і туризму облдержадміністрації висвітлили питання реорганізації закладів культури в територіальних громадах шляхом створення поліфункціональних культурних центрів та роботи з об’єктами культурної спадщини у новостворених територіальних громадах.

Доповідач від управління фізичної культури та спорту облдержадміністрації надав слухачам рекомендації з покращення розвитку сфери фізичної культури та спорту в регіоні відповідно до актуальних рішень Комітету Верховної Ради України з питань молоді і спорту.

Служба у справах дітей облдержадміністрації підготувала для учасників семінару презентацію щодо організації в органах місцевого самоврядування захисту житлових прав дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа.

Також під час зустрічі присутні представники територіальних громад були ознайомлені з питаннями реалізації державної сімейної, молодіжної політики та національно-патріотичного виховання у Донецькій області, про що розповіла представниця управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації.