портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Представники управління культури і туризму облдержадміністрації взяли участь у всеукраїнському тренінгу «Посткризова оцінка на місці втрат і ризиків для культурної спадщини України»

Опубліковано 10 серпня 2023 року, 11:55 , Управління культури і туризму облдержадміністрації

Музейники, бібліотекарі та інші фахівці з Донеччини долучилися до всеукраїнського тренінгу «Посткризова оцінка на місці втрат і ризиків для культурної спадщини України», який було проведено в Києві за підтримки Посольського фонду збереження культурної спадщини Державного департаменту США та Міністерства культури та інформаційної політики України.

5 днів насиченої роботи, теоретичні сесії, обговорення, практична робота на виїздах до понівечених і зруйнованих російськими окупантами пам’яток історії та культури Київщини.

Представники управління культури і туризму облдержадміністрації, Донецької обласної бібліотеки для дітей та Донецького обласного краєзнавчого музею здобули базові знання з документування пошкоджень і збитків культурної спадщини, алгоритму дій, як використовувати міжнародні форми документування, підготовки до раннього відновлення. По закінченню тренінгу учасники отримали сертифікати Міжнародного центру з дослідження, збереження та реставрації культурних цінностей.

В умовах війни захист культурної спадщини є складовою національної безпеки нашої країни. Незабаром ми побачимо, як знання, отримані під час цього тренінгу, інтегруються та втіляться у щоденну практику для відновлення нашої спадщини.

За інформацією управління культури і туризму облдержадміністрації