портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Представник Королівства Швеція заявив про наміри співпраці країни із Донеччиною

Опубліковано 10 березня 2017 року, 12:32

Сьогодні відбулась зустріч першого заступника голови Донецької облдержадміністрації Євгена Вілінського та заступника голови Донецької ОДА Ігоря Стокоза з першим секретарем Посольства Королівства Швеція в Україні Давідом Емстестамом, під час якої були знайдені шляхи співпраці між Швецією та Донецькою областю.

Обговорюючи нагальні проблеми, Євген Вілінський зазначив, що головними завданнями області є диверсифікація економіки, створення середнього класу на наближення стандартів роботи чиновників до європейського рівня. Давід Емстестам зауважив, що Швеція постійно проводить тренінги та майстер-класи для держслужбовців середньої ланки в інших областях України та заявив про наміри розширити подібну програму і на Донецьку область.

«Від початку війни ми втратили не лише території, але й дуже значну частку активного населення області. Для нас дуже важливо зараз сформувати активний прошарок суспільства, який буде готовий брати на себе відповідальність за подальшу долю країни. Значною мірою наші європейські партнери допомагають нам сформувати у людей новий тип мислення, усвідомлення відповідальності перед громадою. Ми маємо боротись за серця і душі людей», - заявив Ігор Стокоз.

Давід Емстестам зазначив, що донорська підтримка для України має важливе значення для всієї Європи, адже агресія Росії хвилює не тільки Україну, але й Швецію, і всю Європу. Також він зауважив, що для дипломатів різних країн важливо особисто відвідувати Донецьку область та на власні очі бачити як наслідки бойових дій, так і перебіг реформ.

Представник-Королівства Представник-Королівства1 Представник-Королівства2

Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації