портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Прем’єр-міністр ознайомився з ходом робіт на ділянці Другого Донецького водогону

Опубліковано 27 жовтня 2021 року, 17:45

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час робочої поїздки в Донецьку область ознайомився з ходом робіт на ділянці Другого Донецького водогону, які виконуються з метою поліпшення водопостачання Донеччини.  

Глава Уряду наголосив, що в Україні необхідно покращувати якість питної води, тож Кабінет Міністрів у квітні цього року затвердив Концепцію Загальнодержавної цільової програми «Питна вода України».

«У проєкті бюджету на 2022 рік планується спрямувати 1 млрд грн на програму «Питна вода України». Значний відсоток систем централізованого водопостачання у регіонах мають зношений стан, що погано впливає на якість води. Ситуацію необхідно змінювати, аби забезпечити мешканців громад якісною питною водою в достатній кількості», — підкреслив Денис Шмигаль.

Голова Донецької облдержадміністрації, керівник обласної військово-цивільної адміністрації Павло Кириленко подякував  за підтримку державою та урядом важливих для області проєктів.

Зокрема, на  зазначену ділянку водогону з Державного фонду регіонального розвитку було виділено 102,2 млн грн у 2020 році, 71,8 млн гривень - у 2021.  З обласного бюджету на цей проєкт спрямовано  11,3 млн грн і 7,9 мільйонів гривень - у цьому році. 

«Завдяки спільним діям ми значно поліпшимо якість послуг з постачання питної води жителям  Костянтинівки, Дружківки, Краматорська та інших населених пунктів Краматорського району. Дякую Прем'єр-міністру Денису Шмигалю за увагу та розуміння потреб Донеччини та її жителів»,  -  зазначив Павло Кириленко.