портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Президент України призначив стипендії 5 спортсменам і 4 тренерам Донеччини

Опубліковано 14 вересня 2020 року, 17:55 , Управління фізичної культури та спорту облдержадміністрації

Президент України Володимир Зеленський призначив стипендії п’яти спортсменам і чотирьом тренерам з Донецької області  11 вересня 2020 року, напередодні Дня фізичної культури і спорту. 

Відповідно до Указу № 389 «Про призначення стипендій Президента України для дітей з інвалідністю, які мають високі досягнення у всеукраїнських спортивних змаганнях, та їх тренерів», Указу № 390 «Про призначення стипендій Президента України для видатних та перспективних спортсменів України з олімпійських видів спорту та їх тренерів» і Указу № 391 «Про призначення стипендій Президента України для видатних спортсменів із паралімпійських і дефлімпійських видів спорту та їх тренерів», які опубліковано на офіційному сайті голови держави, до переліку стипендіатів увійшло 5 спортсменів та 4 тренери Донецької області.

Стипендію в розмірі 7 прожиткових мінімумів для працездатних осіб призначено Руслану Дмитренку – бронзовому призеру чемпіонату Європи 2014 року з легкої атлетики (в результаті внесення у 2020 році змін до протоколу змагань). Його особистий тренер Денис Тобіас матиме стипендію в розмірі 3,5 прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

Серед дітей з інвалідністю щомісячне грошове заохочення отримуватимуть: Давид Бречко (2005 року народження) – чемпіон всеукраїнських спортивних змагань з баскетболу, Валерія Літвяхова (2004 року народження) – чемпіонка всеукраїнських спортивних змагань з легкої атлетики, Станіслав Самороков (2004 року народження) – бронзовий призер всеукраїнських спортивних змагань з легкої атлетики. Також стипендіатом став Геннадій Лук’янов, тренер Давида Бречки.

Стипендію в розмірі 9 тисяч гривень призначено Єгору Дементьєву – срібному призерові чемпіонату світу 2019 року з велосипедного спорту. Щомісячне грошове заохочення в розмірі 12 тисяч гривень матимуть: Андрій Казначеєв – головний тренер збірної команди України з плавання та тренер чемпіона світу 2019 року Андрія Трусова, Світлана Казначеєва – старший тренер збірної команди України з плавання та тренер чемпіона світу 2019 року Віктора Смирнова.