портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Президент України призначив стипендії 11 спортсменам та 5 тренерам Донеччини з паралімпійських та дефлімпійських видів спорту

Опубліковано 05 травня 2020 року, 12:16 , Управління фізичної культури та спорту облдержадміністрації

Президент України Володимир Зеленський призначив стипендії для видатних спортсменів із паралімпійських і дефлімпійських видів спорту та їх тренерів за спортивні досягнення в 2019 році.

Відповідний Указ № 164/2020 від 04 травня опубліковано на офіційному сайті голови держави.

До переліку стипендіатів увійшли 11 спортсменів та 5 тренерів Донецької області.

Щомісячне грошове заохочення в розмірі 12 тисяч гривень отримуватимуть чемпіони світу з плавання Сергій Кліпперт, Віктор Смирнов, Андрій Трусов, а також Ярина Матло та її тренер Віктор Вангельєв.

Стипендію в розмірі 9 тисяч гривень призначено срібній призерці чемпіонату світу з легкої атлетики Юлії Павленко та її тренерові Вячеславу Поньці, а також срібному призерові чемпіонату світу з плавання Ярославу Семененку та його тренерові Борису Соколову.

Щомісячне грошове заохочення в розмірі 7 тисяч гривень матимуть: Олександр Комаров та Василь Крайник – бронзові призери чемпіонату світу з плавання, Марина Погорелова – чемпіонка Європи з дзюдо, Данило Самороков – чемпіон Європи з легкої атлетики. Таку ж стипендію призначено Василю Лисенку –  тренерові збірної команди України з плавання та тренерові Олександра Комарова, Наталі Василенко – тренерові Данила Саморокова, Олександру Земечеву – тренерові Марини Погорелової.

Особам, зазначеним у статті 1 цього Указу, яким стипендія вже призначена Президентом України на певний строк, у подальшому виплачується стипендія, передбачена цим Указом.

Інші новини за темою