портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Президентські стипендії призначено 14 спортсменам та 7 тренерам Донеччини з паралімпійських і дефлімпійських видів спорту

Опубліковано 16 червня 2022 року, 17:17 , Управління фізичної культури та спорту облдержадміністрації

Президент України Володимир Зеленський призначив стипендії для видатних спортсменів із паралімпійських і дефлімпійських видів спорту та їх тренерів за спортивні досягнення в 2021 році.

Відповідні Укази № 412/2022 і № 413/2022 від 15 червня опубліковано на офіційному сайті голови держави.

До переліку стипендіатів увійшли 14 спортсменів та 7 тренерів Донецької області з міст Бахмут, Маріуполь і Слов’янськ.

Щомісячне грошове заохочення в розмірі 15 тисяч гривень отримуватимуть чемпіон ХVІ літніх Паралімпійських ігор з плавання Андрій Трусов та його наставник, головний тренер збірної команди України з плавання Андрій Казначеєв зі Слов’янська.

Стипендію в розмірі 12 тисяч гривень призначено чемпіонам світу з дзюдо Марині Погореловій та Євгену Нехаєву, а також тренерові Погорелової Олександру Земечеву з Маріуполя; срібному призерові ХVІ літніх Паралімпійських ігор з велосипедного спорту Єгору Дементьєву, який представляє Слов’янськ; срібним призерам ХVІ літніх Паралімпійських ігор з плавання Сергію Кліпперту та Віктору Смирнову, а також тренерові Смирнова, старшому тренерові збірної команди України з плавання Світлані Казначеєвій зі Слов’янська; срібному призерові ХVІ літніх Паралімпійських ігор з легкої атлетики Миколі Жабняку та його тренерові Віктору Лису з Бахмута.

Щомісячне грошове заохочення в розмірі 10 тисяч гривень матимуть: бронзові призери ХVІ літніх Паралімпійських ігор з плавання Василь Крайник та Ярина Матло, тренер Крайника Борис Соколов із Маріуполя; бронзова призерка ХVІ літніх Паралімпійських ігор з легкої атлетики Юлія Павленко та її тренер Вячеслав Понька з Бахмута.

Стипендію в розмірі 9 тисяч гривень призначено срібним призерам чемпіонату світу з легкої атлетики Данилу Саморокову та Наталії Урсуленко, а також їх наставниці, тренерові збірної команди України з легкої атлетики Наталі Василенко з Маріуполя.

Щомісячне грошове заохочення в розмірі 7 тисяч гривень отримуватимуть чемпіон Європи з баскетболу Олександр Кузнецов і чемпіон Європи з плавання Ярослав Семененко з Маріуполя.

Інші новини за темою