портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

При Донецькій ОВА відбулась дискусія, присвячена історії боротьби за утвердження Української Державності

Опубліковано 12 липня 2024 року, 11:55

Напередодні Дня Української Державності за участі заступника голови Донецької облдержадміністрації Олександра Шевченка та за ініціативи управління інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації в онлайновому форматі відбулась фасилітована дискусія, присвячена історії боротьби за утвердження Української Державності.

Заступник очільника області з вітальним словом звернувся до присутніх та запропонував учасникам зустрічі активно долучатися до обговорення, адже питання української державності є дуже актуальним в наших реаліях. 

Участь у заході також взяли представники органів місцевого самоврядування, інститутів громадянського суспільства, ветеранських спільнот та молодь. 

Під час заходу говорили про роль  українського війська та козацтва в становленні української державності.

Серед запрошених спікерів були історик, дослідник, науковий співробітник Національного військово-історичного музею України Євген Шатілов та доцент кафедри історії та археології, кандидат історичних наук, доцент Маріупольського державного університету Вадим Коробка.

Вони розповіли про історію розвитку українського війська та плив традицій козацтва, січових стрільців, воїнів УПА на формування сучасної армії. 

Експерти зосередили увагу на  ролі українського війська в становленні української державності, та наголосили, що Збройні сили України, стримуючи агресора – Російську Федерацію, щодня доводять, що українці – народ-військо.

Наприкінці дискусії вирішили продовжити проведення інформаційно-просвітницьких заходів з важливих історічних тем становлення держави для молоді та жителів області.