портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Примусова евакуація для дітей з батьками оголошена ще з трьох населених пунктів Донеччини

Опубліковано 09 серпня 2024 року, 15:36

Сьогодні відбулось засідання Координаційного штабу з питань евакуації цивільного населення за участі заступників голови Донецької облдержадміністрації Ігоря Бойка та Олександра Шевченка, а також керівників структурних підрозділів ОДА, керівників ГУНП та ГУ ДСНС у Донецькій області. 

Очолила нараду Віце-прем'єр-міністерка - Міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук. 

Під час засідання присутні обговорювали загальний стан евакуації цивільного населення з території Донецької області до безпечних регіонів України. Особливу увагу присутні придвлили проведенню обов’язкової евакуації в примусовий спосіб дітей з їх родинами. 

Окремо були розглянуті проблемні питання проведення обов’язкової евакуації в примусовий спосіб дітей, а також внесення змін до деяких законодавчих актів стосовно обов'язкової евакуації в примусовий спосіб всього цивільного населення з територій активних бойових дій. 

Як зазначив заступник очільника області Ігор Бойко, на сьогодні  триває обов’язкова евакуація в примусовий спосіб дітей з їх батьками, особами, які їх замінюють або іншими законними представниками з 28 населених пунктів Краматорського та Покровського районів, де досі загалом перебуває 3374 дитини. 

Під час засідання було вирішено розпочати евакуацію в примусовий спосіб дітей з селищ Цукуріне, Ізмайлівка та Іллінка Покровского району.