портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Привітання голови Донецької обласної державної адміністрації, начальника ОВА Вадима Філашкіна з Всесвітнім днем радіо

Опубліковано 13 лютого 2024 року, 08:30

Сьогодні - Всесвітній день радіо. Святкування цієї дати було проголошено на 36-й Генеральній конференції міжнародної організації ЮНЕСКО від 3 листопада 2011 року. Саме цього дня 1946 року вперше вийшло в ефір «Радіо ООН», яке проводило мовлення зі штаб-квартири ООН.

Роль радіо як одного з найпопулярніших засобів зв’язку сьогодення, - неоціненна. Близько 80% домівок у світі мають хоча б один радіоприймач. Нині до транслювання радіопрограм долучилися представники інтернет-ЗМІ, й завдяки цьому вплив радіо в суспільстві, довіра до нього дедалі зростають.

У цифрову еру радіо є найнадійнішим і найдоступнішим медіа, спроможним охопити найбільш широку аудиторію. Радіо здатне сягнути найвіддаленіших громад і найбільш вразливих груп населення, що для охопленої війною Донеччини є вкрай важливим. Під час надзвичайних ситуацій засоби радіо полегшують порятунок населення від стихійних лих та попереджають людей про техногенні негаразди й погодні примхи.

В умовах повномасштабної війни українське радіо, його правдиве та влучне слово, – це справжня зброя, що сягає в тому числі й лінії фронту – переднього краю боротьби за Україну, наближаючи нашу спільну Перемогу. Сьогодні, коли всі ресурси росіян, в тому числі й засоби радіозв’язку, кинуті на поширення брехливих наративів, на маніпулювання людською свідомістю, на пропаганду ненависті, вбивств та відверту дезінформацію, - українські радіожурналісти мужньо, професійно та відповідально протистоять ворогу в ефірі.

З радіопередач світ дізнається про всі події в Україні й насамперед – в районах активних бойових дій. Під час повітряних тривог засоби радіо своєчасно попереджають наших громадян про небезпеку авіаційних та ракетних атак, і тим самим рятують людські життя.

Пізнавальні та розважальні програми, поширення в ефірі рідних українських пісень та інші здобутки вашої, радіожурналісти, надважливої роботи зміцнюють національну самосвідомість українців, налагоджують контакт зі слухачем, піднімають дух, і перш за все воїнів-захисників, які боронять нашу країну від окупантів.

Особлива вдячність – військовим радіожурналістам, які виявляють себе справжніми героями інформаційного фронту.

Дякую всім працівникам радіо за вашу творчість і професіоналізм. Зичу вам нових успіхів, подальшого фахового зростання та вдячних слухачів!

Усі ви – неперевершені. За вами Перемога, бо на вашому боці – Правда! Зі святом!


Голова Донецької обласної державної адміністрації, начальник ОВА Вадим ФІЛАШКІН