портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Привітання начальника Донецької обласної військової адміністрації Павла Кириленка з Днем пам’яті і примирення

Опубліковано 08 травня 2023 року, 09:55

Цього дня 78 років тому нацистська Німеччина підписала Акт про безумовну капітуляцію у Другій світовій війні. Однак та війна, закінчившись на полі бою, ще довго тривала для всіх її учасників.

Тільки через 25 років після завершення війни, коли тодішній канцлер Німеччини Віллі Брандт схилив коліно перед монументом жертвам нацизму у Варшавському гетто, – світ зрозумів: Німеччина покаялась.

З каяття починається примирення.

Ми сьогодні маємо справу з ворогом, який ніколи не каявся. На тих самих полях, де точилися бої Другої світової, зараз точаться бої російсько-української війни – і росіяни не мають в собі сил та людяності покаятися за те що розв'язали цю війну; за те, що скоїли на нашій землі численні злочини.

Ми неодмінно переможемо. І все життя пам’ятатимемо, скільки лиха нам приніс північний сусід, – так само, як наші бабусі й дідусі все життя пам’ятали про лиха, які принесли нацисти.

Вітаю всіх із днем пам’яті і примирення! 

Хай уроки тієї війни будуть добре засвоєні усім світом: шлях до примирення розпочинається лише тоді, коли агресор отримає за свої злочини справедливе покарання.

Слава Україні!