портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Призначення і виплата компенсації фізичним особам, які надають соціальні послуги з догляду на непрофесійній основі, в програмному комплексі «Соціальна громада»

Опубліковано 08 червня 2023 року, 13:24 , Департамент соціального захисту населення облдержадміністрації

Міністерством соціальної політики України 05 червня 2023 року організовано та проведено навчання в онлайн форматі щодо призначення та виплати компенсації фізичним особам, які надають соціальні послуги з догляду на непрофесійній основі, в програмному комплексі «Соціальна громада». Участь у навчанні прийняли представники Мінсоцполітики, державного підприємства «Інформаційнообчислювальний центр Міністерства соціальної політики України» (далі - ДП ІОЦ), Національної соціальної сервісної служби України, регіональних органів соціального захисту населення, виконавчих органів сільських, селищних, міських територіальних громад (майже 1,1 тис учасників).

На нараді розглянуто питання щодо призначення та виплати компенсації фізичним особам, які надають соціальні послуги з догляду на непрофесійній основі, відповідно до Порядку подання та оформлення документів, призначення і виплати компенсації фізичним особам, які надають соціальні послуги з догляду на непрофесійній основі, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 23 вересня 2020 р. № 859.

Повідомлено про продовження доопрацювання програмного комплексу для удосконалення його роботи. Також наразі опрацьовуються питання внесення деяких змін в нормативно-правові документи.

Слід зазначити, що в територіальних громадах, які знаходяться на тимчасово окупованій території України або в зоні ведення активних бойових дій, призначення компенсації з догляду продовжує здійснюватися органами соціального захисту населення в програмному комплексі АСОПД/КОМТЕХ.

Мінсоцполітики заплановано проведення аналогічних навчань в подальшому.

За інформацією департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації