портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Про перебіг методичного практикуму з застосування медіаосвітніх технологій

Опубліковано 23 квітня 2020 року, 14:12 , Департамент освіти і науки облдержадміністрації

22 квітня на інтерактивній дошці Padlet відбулась вебзустріч педагогів на обласному заході з проблематики застосування медіаосвітніх технологій у практичній площині «Медіаосвітній простір Донеччини: реалії та перспективи в умовах НУШ». Організатори – кафедра суспільно-гуманітарної освіти Донецького обласного інституту післядипломної педагогічної освіти.

До заняття, яке проходило в межах Всеукраїнського експериментального проєкту «Стандартизація наскрізної соціально-психологічної моделі масового впровадження медіаосвіти у вітчизняну педагогічну практику», долучилися 150 освітян із різних міст та районів області.

Педагоги презентували близько 30 напрямів і тем, методичних і технологічних рішень віддаленої взаємодії учасників освітнього процесу в умовах загальнонаціонального карантину. Серед них – налагодження постійного зв’язку з батьками дітей дошкільного віку, методичний супровід освітнього процесу з використанням технологій дистанційного навчання, управлінські рішення, дистанційні перерви із залученням учнівського самоврядування тощо. Досвід упровадження інновацій в нових умовах представлено педагогічними колективами з міст Краматорськ, Костянтинівка, Мирноград, Миколаївка.

Широке коло висвітлених питань дозволить підвищити рівень практичних навичок освітян щодо організації дистанційного, виявити алгоритми психологічного супроводу вчителя й учня як особистостей, інтегрованих у медіасередовище в кризових ситуаціях.