портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Про перерахунок допомоги по безробіттю у разі припинення реєстрації безробітного

Опубліковано 19 березня 2024 року, 14:10 , Донецький обласний центр зайнятості

Порядок надання допомоги по безробіттю регламентований постановою Кабінету Міністрів України від 21.06.2022 №735 (далі — Порядок №735. Відповідно до абзацу 3 пункту 3 цього Порядку розмір допомоги по безробіттю визначається на підставі відомостей реєстру застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов'язкового державного соціального страхування (далі - Державний реєстр) залежно від страхового стажу, заробітної плати (доходу), а в разі відсутності цих відомостей - довідок про заробітну плату (грошове забезпечення, винагороду за цивільно-правовим договором), виданих особі роботодавцем. 

У разі, якщо в Державному реєстрі відсутні дані про застраховану особу в повному обсязі для обчислення страхового стажу та розрахунку середньої заробітної плати (доходу), допомога по безробіттю призначається в мінімальному розмірі, що встановлюється правлінням Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування на випадок безробіття (згідно з пунктом 11 Порядку №735). 

Після надходження необхідних даних про застраховану особу з Державного реєстру здійснюється перерахунок виплати допомоги по безробіттю з дня її призначення. У разі припинення реєстрації безробітного перерахунок може здійснюватися за заявою особи. 

Таку заяву необхідно подати до центру зайнятості, в якому ви були зареєстровані в статусі безробітного.

Контактні телефони та електронні адреси міських та районних центрів зайнятості Донецької області можна знайти на сайті Донецького обласного центру зайнятості у рубриці «Контакти» https://t1p.de/2u2np 

Якщо виникли питання або потрібна детальна консультація, звертайтеся до саll-центру Донецького обласного центру зайнятості  безкоштовно за телефоном: 0 800 336167.