портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Про результати виставки «СХІД-ЕКСПО 2017»

Опубліковано 24 березня 2017 року, 09:18

Нагадаємо, що 21-22 березня 2017 року в м. Краматорську була проведена виставка «СХІД-ЕКСПО 2017».

Зважаючи на те, що це перша така велика бізнесова подія від початку проведення АТО, виставка викликала чималу зацікавленість і з боку потенційних учасників, і з боку відвідувачів.

Зависока експозиційна активність пояснюється участю за рахунок донорських коштів (в рамках ПРООН за фінансової підтримки Посольства Великобританії в Україні). Немаловажним фактором популярності виставки була і насичена цікавими заходами програма.

Таким чином, платформа виставки включала демонстрацію можливостей п’ятдесяти компаній (від мікро-  до середнього бізнесу) Донеччини в різноманітних галузях економіки: від квітів до металевих конструкцій. Учасники форуму представляли власні товари та послуги в різноманітних галузях: будівництво та будматеріали, сільське господарство, обробка кам’яної солі,  пошив одягу, виготовлення взуття, виробництво меблів, технічних газів і газових сумішей, керамічна, деревообробна, харчова, хімічна промисловість.

Виставка була насичена різноманітними бізнес-панелями, на яких розглядалися нові та маловідомі фінансові, маркетингові, експортні, організаційні інструменти розвитку бізнесу, і гості та учасники виставки мали обирати, в якій панелі, дискусії чи тренінгу приймати участь, наприклад у обговоренні теми:

  • «Інфраструктура розвитку бізнесу на Донбасі» чи «Гранти. Написання заявок для гранту»;
  • «Співпраця з Німеччиною - Програма «Fit for Partnership with Germany» чи «Ефективний експорт: моделі та інструменти розвитку»;
  • «Стратегія нового підприємництва: створення успішного економічного середовища для повноцінного розвитку нового підприємництва та стартапів», «Кластерні рішення задля розвитку та підвищення конкурентоспроможності МСБ» чи «Нейро-бізнес: Розробка ідей і моделей бізнес-проектів»;
  • «Кооперація малого та середнього бізнесу в сільському господарстві», «Секрети контекстної реклами», «Сучасні та інноваційні ідеї фінансування малого та середнього бізнесу», «Бізнес-культура та брендинг у експорті» чи «Start me Up: Концепція і задум бізнес проекту»;
  • «Сучасний споживач:трансформація та тренди поведінки» та «Доступ до нових ринків збуту» чи «Краудфандинг «Спільнокошт»: креативні ідеї фінансування, що втілюються в проекти для МСБ»;
  • «Бізнес онлайн» чи «Як перемагати у ціновій конкуренції. Збільшуємо обсяг продажу ніколи не роблячи знижок».

Особливо цікавим був відкритий діалог «Стратегія розвитку інноваційних можливостей для сучасної бізнес-України та МСБ в умовах нинішнього бізнес середовища» за участю першого заступника голови облдержадміністрації Вілінського Є.С. та представника ради підприємців при Кабінеті міністрів України, голови ГО «Громадський корпус» Солодкого Р.В.

За результатами опитування учасників виставки «СХІД-ЕКСПО 2017»  слід зазначити, що головна мета заходу - розкриття великих можливостей малого бізнесу - була досягнута.

Підприємці:

  • підвищили свою компетентність, здобули нові бізнес-знання;
  • знайшли нові ринки збиту;
  • домовились про укладання 54 нових контрактів (Майже всі компанії-експоненти покинули захід з поповненими портфелями заказів, банками клієнтів, партнерів).

Споживачі дізналися про нову цікаву продукцію, що виробляється в регіоні та створює гідну конкуренцію якісним імпортним товарам.

Особливо розчулила відвідувачів малеча «Студії танців «Імперія», яка влаштувала справжнє Fashion show колекції шкільної форми ПП «Студія «Евліада».

Такої бізнес-події справді дуже не вистачало. Виявилося, що попит на такі заходи високий, а інфраструктура конгресно-виставкового бізнесу в містах регіону ще не створена, виявилися й вільні ніші в готельному, ресторанному, транспортному бізнесі, секторі розваг. Підприємці, може це саме ваша можливість розвиватись?

Одночасно звертаємося до гостей, експонентів та тих, хто не зміг прийняти участь у виставці, щодо збору пропозицій до наступних аналогічних заходів. Ініціативи та рекомендації приймаються за e-mail: [email protected] з темою «Виставковий захід» і за телефоном +38(050)7348280.

СХІД-ЕКСПО 2017  3 СХІД-ЕКСПО 2017  4 СХІД-ЕКСПО 2017 1 СХІД-ЕКСПО 2017 2 СХІД-ЕКСПО 2017 5СХІД-ЕКСПО 2017 7СХІД-ЕКСПО 2017 9 СХІД-ЕКСПО 2017 10 СХІД-ЕКСПО 2017 11 СХІД-ЕКСПО 2017

Департамент інвестиційно-інноваційного розвитку і зовнішніх  відносин Донецької облдержадміністрації