портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Про тривожну статистику та важливість протипожежної сигналізації йшла мова на брифінгу представників ДСНС та поліції

Опубліковано 26 липня 2023 року, 20:36

Питання, пов`язані з пожежною безпекою, були провідною темою на сьогоднішньому брифінгу представників поліції охорони та ДСНС.

Провідний інспектор відділу пожежної безпеки управління запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України у Донецькій області Єгор Друзь навів таку статистику: на відкритих територіях регіону з початку року виникла 321 пожежа, 30 з яких - у природних екосистемах (з них 11 пожеж в лісних масивах, 7 - на полях, 12 - на полігонах твердих побутових відходів). Розповівши про те, які заходи проводять у нашій області співробітники ДСНС для запобігання виникнення пожеж, він нагадав і за адміністративну відповідальність за випалювання сухої рослинності і її залишків, порушення вимог пожежної безпеки в лісах, порушення правил пожежної безпеки. За всі ці порушення передбачені чималі штрафи. Крім того, такі дії можуть призвести не тільки до адміністративної відповідальності, а й до кримінальної -  так, можна потрапити за грати на строк від 5 до 10 років у разі загибелі внаслідок пожежі людей або тварин.

Про необхідність облаштування об`єктів усіх форм власності засобами протипожежної сигналізації розповів начальник Краматорського районного відділення Маріупольського МВ УПО, підполковник поліції Влас Броваренко. Відповідна кампанія вже розпочалась, і не тільки в Донецькій. а й в інших областях країни. До 31 липня триватиме її підготовчий етап, а з з 1 по 30 серпня - практичний. Поліція охорони має все необхідне для облаштування об`єктів засобами протипожежної сигналізації з підключенням на пульт, подальшим обслуговуванням і реагуванням. Окрім власне забезпечення пожежної безпеки самих об`єктів, це дасть можливість також надавати допомогу підрозділам ДСНС, оскільки реагування на спрацювання засобів сигналізації складає лічені хвилини, і за необхідності прибулі представники поліції охорони здійснюють заходи з пожежогасіння та негайно сповіщають пульт 101.  

Технічні питання роботи протипожежної сигналізації висвітлив начальник сектору технічної охорони Краматорського районного відділення Маріупольського МВ УПО, капітан поліції Вадим Чепурний.

Учасники брифінгу також відповіли на низку питань журналістів.

Про необхідність обладнання протипожежної сигналізації, небезпеку відпочинку на воді, а також інші теми, висвітлені під час брифінгу ви можете дізнатися з цього відео: